pCall us: 0409325527
19 Jul 2013
Martin Fine OrthodonticsMixing industrial with the pristine  white associated with the dental industry.

Fine Orthodontics wanted a floor that utilised the existing concrete surface with a refined twist. After consulting with our client we agreed to produce a new flooring finish which incorporate the existing surface and an Epoxy overlay. The results after our finishing process are truly unique.

11 Jul 2013
10 Jul 2013
The Bakehouse Quarter is situated in the charming surrounds of a refurbished historic biscuit factory in North Strathfield, Sydney.

Keeping with its strong historical background, Concrete by Design were engaged to Grind and Polish this commercial foyer which included intricate detail in the stair treads and saw cutting in the slip treads with outstanding effect.

10 Jul 2013
AsicsA great example of Concrete Flooring utilised in a commercial setting.

Asics Australian Headquarters at Eastern Creek proudly boasts a Concrete by Design Polished Concrete Floor. This large space is the perfect commercial applications for a high exposure grind and polish finish, with the ASICS Corporate Blue reflecting in the reflection of our highly-polished Cirti-Shine , wear resistant, decorative floor finish.

09 Jul 2013
Polished Concrete kitchen and living area.

An inspirational living area, reflecting the outstanding finishes that make this another great example of how  polished concrete floor in a residential setting.

09 Apr 2013
The Australia Street Warehouse conversion project rejuvenated a well used industrial concrete floor surface incorporating stunning architectural design and one of our largest to date concrete cantilever bench tops sweeping up from the polished concrete floor.

At 9 meters long overall,  1.2 meters wide with a 150-mm thick slab. The Countertop curves up out of the floor at one end and is supported along its length by just three columns. The cupboards underneath were added after the concrete work was completed.

The end of the countertop extends past the last supporting column 2.4 metres. This end was built high so when the forms were removed, the cantilever settled back to level. It is tensioned by a 16-mm (0.64-inch) reinforcing cage tapering from the unsupported end through to the curve at the other end of the piece.

The clients’ son loves to come home from school and lie in the curve with his dog to cool off in summer. The clients spread their papers out on a Sunday morning while enjoying a leisurely breakfast.

The piece was built in an old car assembly factory, and renovated, among other things, into this luxurious residence.

The project was featured last year in Le Plus Beaux Interiors, a magazine published in France. The counter was featured on the magazine’s cover.

The old existing concrete factory floor was ground and polished as well as building the bench. And yes, the car lives where it is in the photo. It was not placed there for the shoot.